مسائل نگران کننده و غیرقابل کنترل مختلفی در زندگی ما ممکن است به وجود بیاید. زندگی سرشار از راحتی و آرامش و بدون مشکل را نمی توان در مورد کسی مثال زد. حتی اگر انسان مشکلی نداشته باشد ذهن او دوست دارد ساده ترین مسائل را بزرگ جلوه دهد و آنها را در ذهن مرور کند تا خود را مشغول کند. آیا تا به حال شده است که در کنار ساحل دریایی آرام بدون آنکه تا ساعت ها کاری داشته باشید ناگهان به یاد حرف آزار دهنده یکی از دوستان قدیمی خود بیفتید و اوقات خود را خراب کنید؟ یا شب هنگام خواب یاد چیزهایی بیفتید که دیگر تمام شده اند؟ گاهی ذهن، دشمن ما می شود و اگر بخواهیم آسوده و راحت هم زندگی کنیم افکار کنترل نشده این اجازه را نمی دهد. ولی فرض کنیم واقعا مشکلات حقیقی در زندگی شما رخ داده که عمیقا شما را نگران کرده است. در این صورت راه کار چیست؟
۱- ابتدا باید به درک برسید که شما کنترل کننده همه وقایای زندگی خود نیستید ولی می توانید واکنش خود را نسبت به آنها کنترل کنید. این وظیفه شما است که این قدرت عظیم درونی خود را بشناسید. بسیاری از استرس ها و نگرانی ها نه به خاطر ماهیت خود اتفاق ها بلکه به دلیل نحوه تفکر و واکنش شما نسبت به قضایا و بلایا پدید می آیند. اگر کسی روی شما آب ریخت و رفت یا می توانید عصبانی شوید و فرد خاطی را دنبال کنید و یا به این اتفاق خنده دار، بخندید و لباس های خود را عوض کنید.
۲- در مورد اینکه فلان اتفاق بد رخ خواهد داد یا نه فکر نکنید. ممکن است برخی از آنها به واقعیت بپیوندد و شما فقط در زمانی که آن اتفاق افتاده است می توانید دست به کار شوید و موانع را رد کنید. اگر هم می توانید از وقوع آنها پیشگیری کنید چه بهتر ولی این پیشگیری از طریق نگرانی و استرس و غصه خوردن در مورد چیزهایی که هنوز رخ نداده انجام نمی شود.
۳- گاهی اوقات چنان غرق نگرانی در مورد بروز برخی اتفاقات می شویم که ماهیت نگرانی را فراموش می کنیم. نگرانی می تواند نشانه عدم استفاده از قدرت خلاقانه شما باشد. به جای طراحی بدترین سناریو در ذهن خود، به معجزات و وقایای خوبی که می تواند اتفاق بیفتد فکر کنید.
۴- همان طور که ما موظف هستیم وقوع برخی اتفاقات را رقم بزنیم باید اجازه دهیم برخی اتفاقات هم بدون اجازه ما رقم بخورند. ما در دنیای شخصی زندگی نمی کنیم بلکه در اقیانوسی از انواع آگاهی و تصمیمات ناشی از آنها هستیم و اتفاقا این برخورد و تعامل ما با آنها است که باعث رشد شخصیتی و روحی می شود.
روش های مدیریت هیجان و استرس را یاد بگیرید. ممکن است شما فردی باشید که برای کوچک ترین چیزها نگران می شوید به طوری که اگر آن اتفاق واقعا رخ داد آن قدر استرسی نمی شوید. مثبت اندیشی را در خود نهادینه کنید و بیاموزید که چگونه در موقعیت های مختلف، بدون آنکه صورت مسئله را پاک کنید، میزان استرس و نگرانی را به حداقل برسانید. روش های مهار احساسات در این سایت در پست های مختلفی آمده است. می توانید به بخش پنجم آموزش NLP مراجعه نمایید.