قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس آموزش وردپرس
گاو شیرده
تقلید رفتارهای گاوهای شیرده
آگوست 13, 2018
چشم سوم
چاکرای ششم | باز کردن چاکرای ششم و چشم سوم
آگوست 14, 2018

آیا می شود همه را راضی کرد؟

آیا می شود همه را راضی کرد؟

آیا می شود همه را راضی کرد؟

آیا می شود همه را راضی کرد؟

عده ای در تلاشند که مدام بقیه را از خود راضی کنند. این افراد برای آنکه خود را پیش دیگران عزیز کنند از بسیاری از حقوق اولیه خود نیز گذشت می کنند. توانایی نه گفتن ندارند زیرا ممکن است طرف مقابل از آنها ناراحت شود و به دل بگیرد! با اینکه از انجام کاری راضی نیستند و در توان آنها نیست باز هم آن را انجام می دهند تا طرف مقابل از آنها راضی باشد و آنها را دوست داشته باشد. اگر هم نتوانند انتظارات طرف را برآورده کنند به شدت عذاب وجدان گرفته و خود را بی خاصیت می دانند. بنابراین سعی می کنند از آن شخص دور شده تا شرمنده نباشند.

این افراد معمولا از اعتماد به نفس کمی برخوردارند و ارزش خود را مبنی بر اینکه دیگران آنها را چه قدر دوست داشته باشند می بینند.

جالب اینکه حتی اگر خودشان را برای دیگران بکشند و به آنها خدمت کنند باز هم ممکن است فردی منفور از طرف آنها باشند و یا آن قدرها هم محبوب نباشند. شما حتی اگر یک قدیس هم باشید باز هم ممکن است دشمنان زیادی داشته باشید. طبق باور مسیحیان حضرت مسیح به خاطر بخشش گناه مردم کشته شد. فداکاری از این بیشتر؟ ولی آیا این باعث شده همه افراد دست از توهین به مسیح و طراحی کاریکاتورهای تمسخرآمیز نسبت به آن حضرت دست بردارند؟ آیا همچنان افرادی ضد شخصیتهای مقدس وجود ندارند؟

همیشه یاد این ضرب المثل بیفتید که می گوید: اگر به آدم خوب بدی کنید همچنان خوب می ماند ولی اگر انگشت خود را در عسل کرده و در دهان آدم بد بگذارید باز هم دشمن می ماند.

بنابراین اگر گاهی مجبور می شوید به خواسته افراد خوب تن ندهید هیچ نگران نباشید چون آنها شما را درک کرده و می بخشند. اگر هم با فردی طلبکار و منفی طرف هستید در این صورت بهتر که به او خوبی نکنید تا شخصیت واقعی خود را نشان داده و از شما دور شود. او که اول و آخر برای شما ارزشی قائل نیست پس چه بهتر که برود. اصلا اگر فردی قرار است با خوبی و خدمت ندیدن از شما دور شود همان بهتر که در زندگی شما نباشد. البته این به معنی دشمن تراشی نیست ولی اگر در موقعیتی هستید که واقعا کاری از دستتان برنمیاید لازم نیست نگرانی به خود راه دهید و نگران از دست دادن آن افراد به ظاهر دوست شوید چون آنها از اول هم دوست واقعی نبوده اند که حالا بخواهند دوستی خود را قطع کنند.

همیشه در روابط، ابتدا خودتان را در اولویت قرار دهید. وقتی شما سالم و شاداب باشید به راحتی می توانید به بقیه هم کمک کنید ولی اگر از درون افسرده و رنجور باشید خیری هم نمی توانید به بقیه برسانید.

انسان وقتی از درون اغنا شده و شاد باشد دوست دارد آن خوشی را هم با بقیه تقسیم کند ولی هنگامی که چیزی برای تقسیم کردن ندارید نباید به جسم و روان خود فشار آورده تا به زور بقیه را خوشحال کنید.

حتما افرادی را دیده اید که تا چند مدت به خوبی به بقیه خدمت می کنند و بدون چشم داشت کمک می کنند ولی یک مرتبه عصبی شده و رابطه خود را با آنها قطع می کند. در واقع این افراد در ابتدا فشار روحی و جسمی زیادی بر خودشان روا می داشتند و هیچ پاداشی را نیز دریافت نمی کردند. به محض مشاهده کوچکترین بدی می فهمند که چه کلاهی سرشان رفته و از آنها سوء استفاده شده است. بنابراین خشمگین شده و مثل همان گاو شیرده سطل شیری که بقیه داده اند را با لگد به زمین می زنند.

اگر قرار است به بقیه خوبی ای کنید که بعدا پشیمان و عصبی شوید و حس کنید از شما قدردانی نشده است بنابراین همان بهتر که از اول به آنها خوبی نکنید! به علاوه، وقتی تصمیم می گیرید که خدمات رایگان خود و نیکی بی چشم داشت خود به بقیه را قطع کنید آنها از شما طلبکار شده و شما را فردی ظالم می دانند!

یکی از راه های مواجه شدن با این مشکل، ارزش نهادن بر نیکی هایتان است. وقتی خودتان برای خوبی ای که می کنید قدری نمی دانید و رایگان در اختیار بقیه می گذارید بقیه چه طور قدر آن را بدانند؟ درست حدس زدید! خیلی وقتها چیزی که رایگان به دست آید انگار مفت هم نمی ارزد! حتی مراقب باشید خدمت خود را بیهوده ارزان عرضه نکنید.

خانمی بود که در کار فروش شلوار فعالیت می کرد. او شلوارها را به قیمت پنج هزار تومان خریده بود و خودش می خواست آنها را بیست هزار تومان بفروشد. کسی از او خرید نمی کرد نه به خاطر اینکه محصولش گران بود بلکه اتفاقا سر اینکه بیش از حد ارزان بود و مردم فکر می کردند جنس به درد نخوری است! بنابراین قیمت شلوارها را به شصت هزار تومان افزایش داد و مردم برای خرید آنها صف می کشیدند.

به علاوه وقتی افراد برای چیزی هزینه بالایی بدهند کمتر غر می زنند. چرا؟ در یک آزمایش به افراد شرکت کننده نقاشی های رایگانی هدیه داده شد. آنها نقاشی ها را به هم نشان داده و عیبهای آن را مسخره می کردند و می گفتند که مفت هم نمی ارزد. در یک آزمایش دیگر به گروهی از شرکت کننده ها همان نقاشی ها با قیمت بالا در یک فروشگاه عرضه شد و کسانی که آن را خریده بودند تصور می کردند چیز گران بهایی را به دست آورده اند و حتی از خودشان ویژگی های خوب را به آن می چسباندند که جنسش فلان است و فلان و اینکه طرحها چه هوشمندانه کشیده شده اند. همچنین وقتی عیبی در آن مشاهده می کردند کمتر غر می زدند! چون نقاشی را خودشان خریده بودند و انتخاب و مسئولیت خود آنها بود. بنابراین اگر از نقاشی ایرادی می گرفتند در واقع از سلیقه و انتخاب خود ایراد گرفته و پولی که خرج کرده اند را بر باد رفته تصور می کردند. بنابراین برای فراموشی درد این ملامتها سعی می کردند کمتر از این نقاشی ها ایراد بگیرند و آنها را دوست داشته باشند.

همچنین فردی که چیزی را با قیمت بالا تهیه می کند یعنی فردی دارا و به دور از خساست بوده و معمولا از لحاظ اجتماعی نیز از طبقه بالاتری برخوردار است و حتی اگر آن چیز به دردش هم نخورد یا ایراد دار باشد خیلی کولی بازی در نمی آورد و خویشتن داری می کند و فقط آن چیز را به راحتی کنار می گذارد. ولی افرادی که چیزی ارزان را می خرند معمولا از طیف وسیعی از اقشار جامعه بوده و ممکن است افراد بی فرهنگ و خسیس نیز در بین آنها باشند که در این صورت کافی است ایرادی در آن محصول مشاهده کنند تا فریادشان به آسمان رود! حتی در مورد خدمات رایگان هم ممکن است اعتراض داشته باشند و بگویند که آن چیز وقت آنها را گرفته است!!!

بنابراین هر چه قدر شما چیزی را ارزان تر یا رایگان به بقیه عرضه کنید فقط ممکن است فحشهای بیشتری را به سمت خود روانه کنید! مگر اینکه خدمتی کنید که هیچ انتظار و چشم داشتی به واکنش مردم نداشته باشید و نوعی صدقه باشد که آن هم بهتر است در حق واقعا نیازمند مالی یا علمی باشد و نه افراد طلبکار و مفت خور که فقط باعث بازی با اعصاب و روان شما می شوند!

خود شما نیز سعی کنید تا حد امکان زیر بار منت افرادی که خدمت یا نیکی ای را به رایگان عرضه می کنند نروید چون ممکن است یا روزی منت آن را روی سر شما گذاشته و یا در عوض از شما انتظار انجام کاری را داشته باشند. خصوصا افرادی که یک مرتبه مهربان شده و دست و دل باز می شوند. این افراد معمولا با بذل و بخشش قصد دانه پاشیدن دارند تا افراد را نمک گیر کرده و آنها را مجبور به نیکی متقابل کنند.

بهتر است از افرادی نیکی دریافت کنید که یا ناشناس باشند و ندانند شما از آنها چیزی دریافت کرده اید و یا از افرادی باشد که واقعا به بخشنده و بی چشم داشت بودن آنها ایمان دارید و صد در صد نیت خیر دارند. قدرشناس آنها باشید چون این افراد مجبور نیستند به شما خوبی کنند و چنین مردمانی هم واقعا کمیاب هستند.

admin
admin
درباره ردای سیاه (ادمین): تمرین کننده و نشر دهنده علوم روحی و روانشناسی (بیشتر)
اشتراک
اطلاع از
2 Comments
قدیمی ترین
جدیدترین
Inline Feedbacks
View all comments
سعید
مهمان
سعید
3 سال قبل

سلام یه سوالی که درباره مطلبی که گذاشتید داشتم من فردی با اعتماد به نفس خیلی کم هستم و در دانشگاه شهرستان در محیط خوابگاه بیشتر بسر میبرم و اونجا افرادی هستند که به زور چیزی را از ادم میخواهند و من چون در رودربایستی قرار میگیرم نمیتوانم نه بگویم البته چند بار هم سعی کردم نه بگم ولی متاسفانه بزور منو مجبور میکنن که مثلن وسایلمو بزور ازم بگیرن و دیگه پس نمیدن و من هم هرچه میخام تلاش کنم پس بگیرم فایده ندارد و یا مثلن مجبورم میکنن کل یک ترم را در اتاقی بگذرانم که از بچه… بیشتر »

علی خانی (مشاور سایت)
ادمین
Reply to  سعید

با سلام.
بهتر است برای رفع این مشکل به یک مشاور حضوری مراجعه کنید تا علت رفتار شما را ریشه یابی و درمان کند.
موفق باشید

رفتن به نوار ابزار