قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس آموزش وردپرس
نیاز به رسیدن به امواج مغزی آلفا برای داشتن حداقل تجارب ماورایی
ژانویه 10, 2020
تجربه ماورایی
کنار آمدن با ذهن شکاک هنگام تجربه معنویات
ژانویه 10, 2020

نقش برخی بازی های کامپیوتری در آگاهی در رویا

بازی های کامپیوتری و رویابینی

بازی های کامپیوتری و رویابینی

نقش برخی بازی های کامپیوتری در آگاهی در رویا

تحقیقات جدید نشان داده است که برخی از انواع به خصوص بازی های کامپیوتری می تواند به افراد کمک کند تا به حالت رویابینی آگاهانه (حالتی که شخص در رویا متوجه می شود که خواب است و ادامه رویا را کنترل می کند) دست پیدا کنند. (نقل از ژورنال Dreaming).

محققانی به نام مارک سستیر (استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه آرکانزاس مرکزی) و جنیفر پزکا (روانشناس و استاد کالج هندریکس) بر رابطه بین انجام بازی های کامپیوتری مختلف و نقش آن در افزایش احتمال آگاه شدن در خواب تحقیقاتی را انجام داده اند. آنها ۲۹۷ از دانشجویان را برای آزمایشات خود انتخاب کردند.

به طور کلی نمی توان گفت که انجام بازی های کامپیوتری باعث رویابینی آگاهانه می شود ولی انجام نوع به خصوص از آنها که فرد را به لحاظ فیزیکی هم درگیر می کند (مثل Microsoft’s kinect) می تواند هم احتمال و هم تعداد دفعات آگاه شدن در رویا یا خواب روشن و همچنین کنترل خوابها را افزایش دهد. به زبان دیگر، کسانی که بازی های کامپیوتری که آنها را از لحاظ بدنی هم درگیر خود می کند را انجام داده بودند گزارشات بیشتری در مورد رویابینی و کنترل خواب بدون انجام هیچ تمرین دیگری ارائه دادند.

 

رویابینی و بازی کامپیوتری

 

طبق نظر این دو روانشناس، داشتن تجربه رویای شفاف نه تنها باعث می شود فرد تجارب جالبی را در خواب داشته باشد بلکه می تواند تاثیرات درمانی زیادی مخصوصا در مورد اختلالات پس از حادثه داشته باشد.

بنابراین اگر تعداد دفعات تجربه رویابینی در کسانی که از این اختلالات رنج می برند افزایش پیدا کند می تواند یک نوع درمان مفید و رایگان باشد. کسانی که علاقه ای به تمرینات کلاسیک و سخت رویابینی ندارند می توانند با انجام بازی های کامپیوتری که به حرکات فیزیکی بدن شخص برای فرمان دادن به بازی نیاز دارد این افزایش تعداد را موجب شوند. بنابراین بازی های کامپیوتری که معمولا اثرات مضر آنها در نظر مردم برجسته تر است می تواند حتی در حوزه روان درمانی هم سودمند باشد.

البته این محققان اضافه کردند که تاثیر این نوع بازی های کامپیوتری هنوز به خوبی درک نشده است و می تواند بازه های مختلفی از اثرات را بر جای بگذارد. برای مثال اگر قبل از خواب انجام شوند اثرات منفی بر کیفیت رویاها خواهند داشت. بنابراین نمی توان به این تحقیق به عنوان یک نتیجه علمی مستحکم نگاه کرد بلکه تنها قدم اولیه ای است برای انجام تحقیقات بیشتر در حوزه ارتباط بین بازی های کامپیوتری و لوسید دریمینگ (رویابینی آگاهانه) و دستیابی به روش های نوین روان درمانی.

 

رویابینی و بازی کامپیوتری

 

به طور کلی هر چه قدر محیط بازی های کامپیوتری نزدیک به واقعیت و قابل کنترل تر باشد و حواس بیشتری از فرد گیمر را درگیر خود کند حالت روانی قوی را برای القای خواب روشن ایجاد می کند.

 

 

admin
admin
درباره ردای سیاه (ادمین): تمرین کننده و نشر دهنده علوم روحی و روانشناسی (بیشتر)
اشتراک
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
رفتن به نوار ابزار