تشویق به گیاهخواری در جهان رو به افزایش است. کسانی هم که تمرینات ماورایی می کنند بنا بر اعتقادات آیین های دیگر تصور می کنند که اگر خوردن گوشت را برای همیشه کنار بگذارند پیشرفت روحی می کنند ولی هم در اسلام و هم در یافته های جدید دانشمندان، خلاف این موضع گیری ثابت شده است.
پیامبر اکرم (ص) فرموده اند هر کس چهل روز بر او بگذرد و گوشت نخورد، باید بر عهده ی خدا از بیت المال وام بگیرد و گوشت بخورد.
یعنی اگر کسی پول ندارد گوشت بخورد هم باید تا ۴۰ روز نشده پول قرض کند و حداقل هر ۴۰ روز یک بار گوشت بخورد.
امام صادق (ع) نیز فرموده اند که گوشت از گوشت پدید می آید و هر کس چهل روز گوشت نخورد بداخلاق می شود. پس هرگاه یکی از شما بَد اخلاق شد یا حیوانی از شما بَد اخلاق شد در گوش او اذان بگوئید.
برخی از علمای دینی، دلیل خواندن اذان در گوش این افراد را به خاطر جن زدگی ناشی از گیاهخواری طولانی مدت می دانند که البته چون حدیث معتبری در مورد آن پیدا نکرده ام از آن گذر می کنیم. ولی می دانیم که یکی از شرایط چله های احضار جن، نخوردن گوشت و محصولات آن و التزام به گیاهخواری تا مدت مشخصی است. این کار به جذب بهتر غیرارگانیک ها کمک می کند. این روش های احضار هم شرعا درست نیستند.
فرض کنیم کسی مسلمان نیست و به این احادیث اعتقاد ندارد و همچنان فکر می کند با ترک حیوانی و گیاهخوار شدن و رژیم غذایی وگان می تواند قله های ترقی معنوی را به سرعت طی کند. کسانی هم هستند که دلیل گیاه خوار شدن خود را حمایت از حقوق حیوانات می دانند ولی این کار را به قیمت ضرر رساندن به جسم و روان خود انجام می دهند و مسیری بر خلاف طبیعت می روند.
یافته های عملی جدید در مورد تاثیرات منفی گیاهخواری بر روان و افزایش شدت بیماری های روانی
تحقیق جامعی که توسط Urska Dobersek (روان شناس دانشگاه ایندیانای جنوبی آمریکا)، abrielle Wy (عضو دپارتمان جرم شناسی دانشگاه مری لند)و چندین روان شناس و متخصص قلب و عروق در سال ۲۰۲۰ در مجله Critical Reviews in Food Science and Nutrition به چاپ رسیده است، نتیجه گیری کرده است افرادی که از خوردن گوشت امتناع می کنند از سلامت روانی بدتری نسبت به افراد عادی دیگر برخوردار هستند. میزان ابتلای گیاهخواران و وگان ها به افسردگی، اضطراب و خودزنی بسیار بالا است.
این محققان ۱۸ تحقیق قبلی را در مورد ارتباط با مصرف گوشت و حفظ سلامتی روانی مطالعه کرده اند و بر روی مواردی مثل افسردگی، استرس و اضطراب، خودآزاری و سطح کیفیت زندگی تمرکز بیشتری داشته اند. در این مطالعات، ۱۴۹۵۵۹ نفر مصرف کننده گوشت و ۸۵۸۴ نفر گیاهخوار که اصلا لب به گوشت نمی زدند از سراسر اروپا، آسیا، آمریکای شمالی و کشورهای اقیانوسیه انتخاب شده بودند.
این دانشمندان متعجب شده بودند که چه قدر بین پرهیز از گوشت و میزان ابتلا به بیماری های روانی در بین همه این جمعیت ها رابطه مستقیمی وجود دارد.
در بین این افراد، کسانی که برای مدت کوتاه، گیاهخوار بودند موقتا بهبودی در وضعیت روحی و شادابی آنها دیده می شد ولی وقتی گیاهخواری آنها ادامه پیدا می کرد مبتلا به بیماری های روانی مثل افسردگی و اضطراب می شدند در حالی که قبل از گیاهخوار شدن، این مشکلات را نداشتند.
البته ممکن است کسانی که از قبل افسردگی داشتند رژیم غذایی خود را به سمت گیاهخواری برده باشند تا درمان شوند که تعداد این افراد کم بوده است. ولی کسانی که رژیم سفت و سخت گیاهی داشتند دچار کمبود مواد غذایی مورد نیاز بدن و افزایش ریسک ابتلا به بیماری های روانی می شدند. افرادی هم بودند که برای سرپوشانی بر مشکلات تغذیه ای خود، رژیم غذایی کاملا گیاهی را انتخاب کرده بودند تا بیماری های خود را بپوشانند. کسانی هم که شدیدا نگران آزار حیوانات بودند در آخر هم گیاهخوار شده بودند و هم میزان افسردگی و اضطراب آنها افزایش پیدا کرده بود.
در ادامه این تحقیق، سوالی که مطرح شد این بود که چرا بیشتر کسانی که مدتی گیاهخوار و وگان بوده اند دوباره به سمت خوردن گوشت بازگشتند؟ آیا دلیل آن سوق دهی زیستی است تا کمبود مواد غذایی خاصی را در بدن خود جبران کنند یا اینکه کم کم توجه آنها به مسائل ظاهرا اخلاقی عدم آزار حیوانات کم شده و یا دیگر نتایج و حس و حال مثبتی که در ابتدای رژیم گیاه خواری خود داشتند را دیگر مشاهده نکردند؟
انسان ذاتا همه چیزخوار است و سیستم بدن او برای گیاهخواری محض جواب نمی دهد. گوشت خوردن یک آپشن نیست که بگوییم از فردا آن را کنار می گذاریم. ما می توانیم در مورد غذاهای مضر مثل شکر و اسنک تصمیم بگیریم که آنها را نخوریم ولی نمی توانیم مخالف طبیعت خود رفتار کنیم و گوشت را که بخش مهمی از رژیم غذایی انسان است حذف کنیم.
برای داشتن رژیم غذایی ماورایی خوب برای پیشرفت معنوی می توان کم خوری کرد، روزه گرفت، گوشت کمتر مصرف کرد ولی کامل حذف نکرد (چون مصرف بیش از اندازه آن هم خوب نیست) و یا گیاهخواری را تا مدت طولانی ادامه نداد.
من دوست گیاهخوار زیاد دارم. همش میگن حیوانات گناه دارن نخوریمشون آخ پوست حیوانات رو نکنیم آخ گاوداری ها و پرورش مرغ با حیوانات بد رفتار میکنن ولی وقتی میبینم رفتارشون با آدمای دیگه خیلی بد و خشمگینانه و مارموز بازیه میفهمم که همه اینا به خاطر وسعت کوچیک عقلشونه.
سلام
صفاتی که فرمودید در داخل مقاله اثبات نشده است و تنها موردهایی مثل افسردگی و استرس و بدخلقی مطالعه شده اند. صفات دیگری که گفتید بیشتر به نوع شخصیت و طرز تربیت انسانها بر می گردد.
سلام
خوردن گوشت حیوانات یه چرخس
فقط شکارشون گناه داره
کسایی هم که میگن با گیاه خواری میشه زود پیشرفت کرد برونفکنی انجام داد…اینا هم بخاطر اینه که شکمشون خالیه زیاد اذیت نمیشن
سلام از دید اسلام(( خیر العمل اوسطها)) است که قانون خوبی برای تمامی موارد است.اینکه جسم و به تبع آن روح به تمامی مواد غذایی نیاز دارد یک امر ساده ایست.ولی موضوع مهم کیفیت غذا است.مصرف گوشت بسیار سودمند است ولی باید تازه و از حیوانی سالم باشد.مشکل کنونی اینست که گوشت مصرفی معضلات زیادی دارد که همگی واقفید. از طرفی هیچ کس نمیتواند منکر تاثیرات مفید گیاهان مانند سبزیجات و مخصوصا جوانه های گندم و … شود. از تمامی این مسائل مهمتر این است که تعداد وعده های غذایی بیشتر شود ولی هر وعده کمتر مصرف شود.نوع تغذیه شدیدا… بیشتر »
سلام
متاسفانه روش های پرورش خشن حیوانات خوراکی باعث شده که گوشت خواری کاری ضداخلاقی دیده شود مثلا نوک جوجه ها را سوراخ می کنند تا بیشتر دانه بخورند و رشد کنند یا گاوها را هورمونی می کنند. می شود گوشت خواری هم کرد ولی با روش های اخلاقی تر پرورش حیوانات که البته از نظر اقتصادی چون صرفه ندارد رعایت نمی کنند
سلام شما به مستعد بودن افراد گیاه خوار به بیماری های روانی اشاره کردید احساس میکنم منابعتون رو افراد گوشت خوار و شاید کمپانی های تولید گوشت بهتون ارايه دادن لازم به ذکر که جمعیت ۹۹٫۹۹۹۹ درصد مردم جهان افراد گوشت خوار هستن و اگه دقت کنیم میبینیم دنیای کنونی متشکل از گوشت خواران سر شار از بیماری های روانی و قلبی عروقی هست کافی به وضعیت زمین بیشتر دقت کنید زمین به واسطه ی صنعت گوشت و تقاضای گوشت روز به رو ز در حال اسیب دیدنه گونه های جانوری زیادی رو به انقراضن شاید فرمایشات رسول اکرم در… بیشتر »
سلام از در میان گذاشتن نقطه نظر خود متشکر هستیم سعید عزیز. اگر ۹۹٫۹۹۹۹ درصد مردم گوشت خوار باشند پس فقط تعداد کمی گیاهخوار در جهان است و تعداد آن قدر نیست که بشود قضاوت کرد گیاهخواری خوب است یا نه. فرمایش رسول خدا نه برای موضوع انقراض گونه ها بلکه به خاطر سلامتی روح و روان بوده است. حیوانات در معرض انقراض قرار نیست خورده شوند بلکه حیوانات حلال مثل گوسفند و مرغ و چیزهای دیگری که قابل پرورش هستند خورده می شوند. منبعی که در این پست بوده یک مقاله مروری معتبر متشکل از چندین منابع بوده و… بیشتر »
سینا جان برای پرورش حیوانات حلالی که فرمودید نیازمند فضا انرژی غذا و به مقدار قابل توجهی اب شیرین هست وقتی ما منابع محیط زیست صرف پرورش موجودات حلال گوشت میکنیم در نتیجه روز به روز به محیط زیست دیگر جانداران صدمه میزنیم تعجب میکنم که چطور انقدر راحت ازین موضوع چشم پوشی میکنید مراتع جنگلی که فدای احداث پرورشگاههای حیوانات حلال گوشت میشه و اب شیرینی که صرف تهیه ی علوفه ی این حیوانات میشه گازهای تولید شده حاصل ازین پرورشگاهها به شدت به زمین و محیط زیست پیرامونش اسیب میزنه سوال من از شما اینه ایا این به… بیشتر »
سلام سعید عزیز، منبع داخل متن مربوط به اثرات روانی گیاهخواری مطلق بود ولی در مورد آسیب به طبیعت و گونه های دیگر حق با شما است. ولی اینهایی که گفتید در مورد پرورش گیاهان هم است مثل پرورش میوه ها و سبزیجات تراریخته شده که می دانیم چه قدر برای بدن مضر است و یا وارد شدن سموم کشاورزی به آب و خاک. با این حساب گیاهخواری هم نباید کرد. اگر می شود روش های سالم کشاورزی را انجام داد روش های سالم پرورش حیوانات هم وجود دارد ولی هر دو اینها رعایت نمی شود و این بحث جداگانه… بیشتر »
کار درست اینه که این مطلب رو بردارید اصلا چرا باید همچین مطلبی رو بذارید وقتی که خیلی هامون داریم سعی می کنیم جلوی خشونت رو بگیریم؟! مگر اینکه اینقدر شکم پرست هستید که نمی خواین افراد دیگه هم سالم زندگی کنن،شماهایی که در بدنتون گوشت و خون جسد حیووناس، باید روح و روان تون و جسم تون مشکل داشته باشه یا ما که از چیزهایی پاک و تمیزی که خاک بهمون میده خودمون رو سیر می کنیم و ب خاطر لذت خودمون حاضر نیستیم حیوون بیچاره ب اون شکل وحشیانه کشته بشه؟همه ی روشها وحشیانه س چون کشتن وحشیانه… بیشتر »
سلام
این هم نظر شماست و می توانید سبک زندگی خود را داشته باشید.
گیاه خوری فقط یه شیوه زندگی هست هیچ تاثیری روی برونفکنی و این چیزا نداره حداقل برای من اینطور بود
سلام به دوستان من روی سخنم بیشتر به سمت فرمایشات جناب سعیده.البته از منظری عادلانه اگه بخوایم نگاه کنبم حرفهای شما هم درسته واقعا.من هم معتقدم مصرف گیاهان سبزیجات و میوه برای سلامتی بدن خیلی مفیده.ولی اینکه گوشت مصرف نکنیم رو اصلا قابل دفاع نمیدونم.شما از فرمایشات پیامبر یاد کردید.طبق حدیثی معروف ایشان فرموده اند سه چیز این دنیا را خیلی دوست دارم گوشت و زن و مشک(عطر).البته ذکر کلمه زن احتمالا بخاطر بالا بردن ارزش معنوی زن بوده نه اینکه منظور استفاده جنسی باشد.نهایتا اگر در جامعه ای گوشت خوردن مذموم شناخته بشه شک نکنید اینا بخاطر اینه که… بیشتر »
انسان گیاهخوار ب مرور زمان گوشت خوار شد … ولی بدون رژیم گیاهخواری محال تو ماورائی پی شرفت کنید من همه راهارو رفتم با اساتید زیادی از سرتاسر دنیا صحبت کردم ،هند ،عربستان سعودی ،مصر…و همشون تاییدکردن اونای ک گوشت می خورن ممکنه تجارب کوتاهی داشته باشن وحتی چاکرا تا چندرجه فعال بشن…اما با گیاه خواری و تمرینات به اوج ماورائی می رسید من یه استاد لبنانی داشتم موجودات ماورای ک هیچی با درختا نه هردرختی درختای ک روح قدیمی دارن صحبت می کرد وقتی رازشو پرسیدم گفت روحم پاک خالی از هرنوع موجود مرده .منظورش موجود مرده گوشت حیوانات… بیشتر »