یکی از دوستان سوالی پرسیدن که ممکنه پرسش افراد دیگه هم باشه و متاسفانه چنین حالتی زیاد دیده میشه.
متن پرسش ایشون:
وقتی برام خاستگار میاد احساس می کنم جنون میاد سراغم. تنم میلرزه و ترس شدید و وحشت تمام وجودم رو میگیره طوری که نزدیکه تشنج کنم. خانوادم پیش دعانویس رفتن گفتن همزاد دارم که نمیذاره ازدواج کنم. همزادم عاشقم شده طلسمم کرده بدش میاد با کس دیگه باشم. آیا این درسته؟
پاسخ:
دوست گرامی، برای حالات و پریشانی های روحی و روانی، در درجه اول لازم است که به متخصصین حوزه روان مثل روانشناس و روان پزشک مراجعه نمایید چون گاهی به دلیل نقص اطلاعات ما در مورد عملکرد ذهن و اختلالات روانی، گیر شیادان و دعانویسان دروغین می افتیم که هر چیزی را بدون دلیل، به نیروهای ماورایی خصوصا همزاد نسبت می دهند تا کسب درآمد کنند.
این موجب می شود که نه تنها درمان واقع بینانه انجام نگردد و شخص متحمل ضررهای مالی (گرفتن دعا و طلسم) شود بلکه در بحرانی که در آن گیر کرده است باقی بماند و نتواند از داشتن یک زندگی پرثمر لذت ببرد.
همان طور که قبلا گفته ایم، برای شناخت دلایل هر مشکل، ابتدا علل آن را در علوم دنیوی دنبال کنید و اگر بی فایده بود در مرحله آخر می توانید سراغ دلایل و درمانهای ماورایی بروید.
ترس شدید از ازدواج، نوعی اختلال روانی است که در علم روان شناسی با نام گاموفوبیا شناخته می شود. این حالت، زیرشاخه ای از فوبیا شناخته می شود.
فوبیا انواع مختلفی دارد مثل هراس اجتماعی، فوبیای تاریکی (وحشت از تاریکی) و …
هراس شدید از ازدواج هم صرفا نوع دیگری از فوبیا است و در ۹۰ درصد مواقع ربطی به همزاد و جن ندارد.
– وحشت ناگهانی و شدید، ترس و اضطراب از ازدواج یا رابطه ای که در آن تعهد وجود دارد.
– دوری جستن از شریک عاطفی زمانی که رابطه، جدی می شود.
– امتناع کلی از برقراری ارتباط با خواستگاران
– درد سینه
– احساس خفگی
– نفس نفس زدن
– گیجی
– افزایش ضربان قلب و ریتم تنفس
– تعرق
– لرز
– تشنج
برای قطعی شدن تشخیص گاموفوبیا، لازم است که حداقل ۶ ماه این علائم در فرد وجود داشته باشد و به دلیل اختلالات روانی دیگر مانند هراس اجتماعی و وسواس نباشد تا تشخیص گاموفوبیا، دقیق تر باشد.
به طور کلی، ترس در فوبیاها نسبت به شرایطی که فرد در آن است تناسب ندارد و بیش از اندازه و غیرمنطقی است.
برای مثال فردی که در کودکی، والدینی داشته که مدام با هم جر و بحث و دعوا می کردند و از زندگی مشترک رضایت نداشتند می تواند منجر به این شود که کودک آنها در بزرگی در معرض ابتلا به گاموفوبیا قرار گیرد.
همچنین اتفاقات تلخ گذشته در مورد روابط عاطفی مثل تجربه خیانت، طلاق، روابط مسموم و مورد سوء استفاده قرار گرفتن می تواند پیش زمینه ای برای ابتلا به گاموفوبیا باشد.
برخی افراد به طور ژنتیکی بیشتر از بقیه مستعد ابتلا به انواع فوبیاها و سایر اختلالات روانی هستند. همچنین نوع تربیت کودک نیز می تواند به شدت گرفتن اثر این ژنها کمک کند.
افرادی که درونگرا هستند ممکن است در برقراری ارتباط عمیق با سایر افراد دچار مشکل شوند و بیشتر از یک فرد برون گرا به گامو فوبیا دچار شود. برای این افراد، ایجاد یک رابطه جدید می تواند به اندازه کابوس، ترسناک باشد.
فردی که می خواهد ازدواج کند قطعا باید آماده مسئولیت پذیری و تعهدات جدیدی مثل تامین نیازهای مالی و عاطفی و …، رعایت تعهدات شخصی، قانونی و اجتماعی را بپذیرد. گاهی پذیرش همه این مسئولیتها می تواند برای شخص دشوار بوده و باعث ایجاد هراس شدید و در نتیجه دوری از ازدواج شود.
برخی از افراد تصور می کنند چون بعد از اینکه ازدواج کنند نمی توانند مانند قبل در کنار خانواده ای که در آن به دنیا آمده اند باشند بنابراین جدایی و استقلال برای آنها سخت بوده و دچار هراس شدید می شوند.
ابتدا دلایل ابتلا به گاموفوبیا که در بالا اشاره شد را بررسی کنید. اگر مبتلا به یکی از موارد ذکر شده بودید پس دلیلی ندارد این هراس از ازدواج را گردن موجودات ماورایی بیاندازید.
بنابراین ابتدا سعی کنید به این پرسش ها پاسخ دهید:
– آیا فکر می کنید آماده پذیرش مسئولیتهای جدید بعد از ازدواج نیستید؟
– آیا وابستگی به پدر و مادر باعث شده فکر کنید بعد از ازدواج، از آنها جدا شده و نمی توانید بدون آنها زندگی کنید؟
– آیا تجربه ناخوشایند قبلی از روابط عاطفی با افرادی داشتید که باعث شده از نزدیکی مجدد با افراد دیگر بترسید؟
– آیا مشکلات مالی باعث ترس از ازدواج شده است؟
– آیا فردی درونگرا هستید و معمولا برای ایجاد رابطه جدید و صمیمانه، دچار مشکل می شوید؟
اگر مشکل شما در موارد بالا بود و مبتلا به گاموفوبیا بودید لازم است حتما نزد روان شناس یا روان پزشک معالجه شوید. ممکن است ترکیبی از چندین روش درمانی مثل رفتار درمانی، هیپنوتراپی و دارودرمانی را برای شما انتخاب کنند.
اگر هم ترس از ازدواج به خاطر گاموفوبیا نبود سعی کنید علت آن را با نوشتن عواطف و افکار خود در این زمینه، واکاوی کنید تا دلیل آن را بفهمید. احتمال بسیار کمی وجود دارد که دلیل آن به خاطر جن عاشق یا امثالهم باشد.
البته منکر وسوسه های شیطان برای ممانعت از ازدواج و ایجاد ترس از آن نمی شویم ولی نمی تواند اختیار را از انسان سلب کرده و جبر ایجاد کند. این خود ما هستیم که به دلیل ضعفهای درونی این وسوسه ها گوش کرده و به آن شدت می بخشیم. برای مثال اگر در درون، ترس از عدم موفقیت در ازدواج و انتظار شکست داریم، شیطان این ترسها را برای ما بزرگنمایی کرده و فضای ذهنی ما را مشوش می کند (درست مثل سایر امور که شیطان در آن وسوسه ایجاد می کند ولی اجبار نمی کند).
ترس از خیانت همسر، ترس از عدم رسیدن به اهداف بعد از ازدواج و … نمونه هایی از این وسوسه هستند. شما با تقویت اراده و شناخت ریشه ای دلبل این ترسها، راه را بر وسوسه و نفوذ شیطان می بندید و یا حداقل آنها را کم رنگ تر می کنید.
خوشحالم که بعد از دوسال دوباره برگشتید.
درود.
ممنون از شما که همراه ما بودید.
درود فراوان
اگر مسایلی که برای انسان پیش میاد در زمانی که تصمیم به ازدواج میگیره مرتبط با همزاد باشه چیکار باید کرد؟ یا به طور دیگری مثلا جن عاشق!! داشته باشیم چی؟ گره در کار و مشکلات عجیب غریب.
درود
حتی اگه چنین حالتی هم پیش بیاد هیچ موجودی ما رو وادار به جبر نمیکنه و فقط در حد وسوسه هست و اون طور نیست که بعضی دعانویسا مبالغه می کنن. با تقویت اراده و سبک زندگی سالم میشه اختیار رو به دست گرفت.
آیا میشه مقالات جدیدی درباره تکنیک ها و فضای رویابینی آگاهانه بذارید؟
درود.
بله حتما به روز میشه.