روش های زیادی برای یادگیری مفاهیم جدید و مشکل و یا مطالعه بیشتر در مورد موضوعاتی که قبلا با آنها سر و کار داشته ایم وجود دارد که یکی از بهترین آنها روش فاینمن یا Feynman است و بسیار ساده و لذت بخش است و شاید خود شما بدون اینکه قبلا با تکنیک فاینمن آشنایی داشته باشید از شیوه مربوطه برای یادگیری درس ها و یا مفاهیم سخت مختلف استفاده کرده باشید.
ریچارد فاینمن که در اوایل قرن بیستم به دنیا آمد، نابغه ای بود که این تکنیک یادگیری را بنیاد نهاد. او فیزیکدان، فیلسوف و نویسنده بود و به دلیل اینکه توانست به دانشمندان کمک کند تا واکنش نور و ماده را بهتر درک کنند برنده جایزه نوبل در سال ۱۹۶۵ شد.
فاینمن را توضیح دهنده بزرگ می دانند چون او قادر بود سخت ترین مفاهیم فیزیک کوانتوم را به طور ساده و برای هر سطحی از قشر جامعه توضیح دهد. افراد مشهوری چون آلبرت اینشتین در اولین سخنرانی های او حاضر شده و بیل گیتس نیز در توصیف فاینمن گفته است که او بهترین معلمی است که هیچ گاه نتوانسته ام داشته باشم.
Feynman در انیستیتو تکنولوژی کالیفرنیا سخنرانی هایی را برگزار می کرد که افرادی بدون هیچ سابقه علمی در مورد فیزیک و یا دانش های عمیق تر حضور پیدا می کردند. سخنان فاینمن برای هر فرد عادی که مشتاق یادگیری و افزایش دانش بود قابل درک بود.
روش یادگیری Feynman از ۴ مرحله تشکیل می شود. قبل از شرح آنها ابتدا به ذکر مقدماتی لازم است. آیا شما تا به حال معلمی داشته اید که خیلی پیچیده و سخت، مفاهیم را برای شما بیان کرده و به این کار افتخار هم می کند؟ آیا شده حتی یک کلمه از درس های او را به خاطر همین پیچیدگی مفاهیم و عدم ساده سازی آن توسط معلم متوجه نشده باشید؟ حالا اگر معلمی داشته باشید که سخت ترین درس ها را به صورت داستان وار و ساده و به همراه شکل و نمودار توضیح دهد چه طور؟ قطعا در حالت دوم، یادگیری بسیار راحت تر است.
در روش فاینمن، معلم شما، خودتان هستید. به جای آنکه مفاهیم جدید و دروس خود را به طور طوطی وار بخوانید و بعدا فراموش کنید قرار است هر چیزی را که یاد گرفته اید به خود درس دهید. حتما توجه کرده اید که اگر مسئله ای را برای دوستان خود توضیح دهید نه تنها آن چیز را بهتر یاد می گیرید و به نقاط ضعف خود نیز بهتر پی می برید بلکه آن مطالب را دیرتر فراموش می کنید.