قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس آموزش وردپرس
تجربه ماورا
تجربه ماورایی – نماز برای رفع بدهی (نوشته کرمی)
اسفند ۲۸, ۱۳۹۸
تجربه ماورا
تجربه ماورا – دژاوُ (نوشته Famono)
فروردین ۱, ۱۳۹۹

یادگیری هر چیزی توسط روش فاینمن Feynman | تکنیک Feynman

یادگیری هر چیزی توسط روش فاینمن Feynman | تکنیک Feynman

روش های زیادی برای یادگیری مفاهیم جدید و مشکل و یا مطالعه بیشتر در مورد موضوعاتی که قبلا با آنها سر و کار داشته ایم وجود دارد که یکی از بهترین آنها روش فاینمن یا Feynman است و بسیار ساده و لذت بخش است و شاید خود شما بدون اینکه قبلا با تکنیک فاینمن آشنایی داشته باشید از شیوه مربوطه برای یادگیری درس ها و یا مفاهیم سخت مختلف استفاده کرده باشید.

اندکی در مورد فاینمن

ریچارد فاینمن که در اوایل قرن بیستم به دنیا آمد، نابغه ای بود که این تکنیک یادگیری را بنیاد نهاد. او فیزیکدان، فیلسوف و نویسنده بود و به دلیل اینکه توانست به دانشمندان کمک کند تا واکنش نور و ماده را بهتر درک کنند برنده جایزه نوبل در سال ۱۹۶۵ شد.

فاینمن را توضیح دهنده بزرگ می دانند چون او قادر بود سخت ترین مفاهیم فیزیک کوانتوم را به طور ساده و برای هر سطحی از قشر جامعه توضیح دهد. افراد مشهوری چون آلبرت اینشتین در اولین سخنرانی های او حاضر شده و بیل گیتس نیز در توصیف فاینمن گفته است که او بهترین معلمی است که هیچ گاه نتوانسته ام داشته باشم.

Feynman در انیستیتو تکنولوژی کالیفرنیا سخنرانی هایی را برگزار می کرد که افرادی بدون هیچ سابقه علمی در مورد فیزیک و یا دانش های عمیق تر حضور پیدا می کردند. سخنان فاینمن برای هر فرد عادی که مشتاق یادگیری و افزایش دانش بود قابل درک بود.

 

فاینمن Feynman

 

تکنیک یادگیری فاینمن چگونه است؟

روش یادگیری Feynman از ۴ مرحله تشکیل می شود. قبل از شرح آنها ابتدا به ذکر مقدماتی لازم است. آیا شما تا به حال معلمی داشته اید که خیلی پیچیده و سخت، مفاهیم را برای شما بیان کرده و به این کار افتخار هم می کند؟ آیا شده حتی یک کلمه از درس های او را به خاطر همین پیچیدگی مفاهیم و عدم ساده سازی آن توسط معلم متوجه نشده باشید؟ حالا اگر معلمی داشته باشید که سخت ترین درس ها را به صورت داستان وار و ساده و به همراه شکل و نمودار توضیح دهد چه طور؟ قطعا در حالت دوم، یادگیری بسیار راحت تر است.

همچنین بخوانید:   چرا مشکلات می توانند باعث رشد ما شوند؟

در روش فاینمن، معلم شما، خودتان هستید. به جای آنکه مفاهیم جدید و دروس خود را به طور طوطی وار بخوانید و بعدا فراموش کنید قرار است هر چیزی را که یاد گرفته اید به خود درس دهید. حتما توجه کرده اید که اگر مسئله ای را برای دوستان خود توضیح دهید نه تنها آن چیز را بهتر یاد می گیرید و به نقاط ضعف خود نیز بهتر پی می برید بلکه آن مطالب را دیرتر فراموش می کنید.

مراحل چهارگانه یادگیری طبق روش Feynman

  • ابتدا کتابی را در مورد موضوعی که می خواهید یاد بگیرید انتخاب کرده و چند صفحه از آن را بخوانید. سپس هر چیزی که از آن چند صفحه یاد گرفتید را روی کاغذ بنویسید. می توانید از شکل ها و نمودار هم استفاده کنید.
  • حالا تصور کنید که مفاهیم یادگرفته شده را به جمعی از دانش آموزان خیالی و یا یک کودک درس می دهید. نحوه توضیح دادن شما باید طوری باشد که یک بچه هم بتواند آن را درک کند. بنابراین دیگر نمی توانید از کلمات و اصطلاحات پیچیده استفاده کنید و سطح دانش کم خود را پشت لغات علمی پیچیده مخفی کنید. به علاوه هر چه قدر بتوانید یک مفهوم را به طور ساده و بدون استفاده از اصطلاحات عجیب بیان کنید یعنی آن مطلب را به خوبی یاد گرفته اید و با تمرین بیشتر می توانید آن را به مفاهیم ساده و ساده تر تبدیل کنید. این کار به حفظ کردن مطلب نیز کمک می کند. هر کجا هم در ساده سازی یک مفهوم مشکل داشتید یعنی آن را خوب متوجه نشده اید و یا هنوز جای بهبود بیشتر دارید.
  • با انجام مرحله قبل، شما متوجه می شوید که چه چیزهایی را می دانید و چه چیزهایی هنوز برای شما جا نیفتاده اند. یادگیری واقعی از اینجا شروع می شود. پس هر کجا احساس کردید چیزی را نمی دانید و درک نمی کنید دوباره به آن صفحات از کتاب بازگشته و مجددا آن را مطالعه کنید و چیزهایی که متوجه نشدید را عمیق تر بررسی کنید.
  • حالا دوباره سعی کنید مفاهیم جدید یادگرفته شده را طوری با مطالب قبلی ترکیب کنید که بتوان به صورت داستانی ساده و روان برای جمع خیالی پیش روی خود (ترجیحا با صدای بلند) بیان کرد. اگر در جایی حس کردید که نیاز دارید از کلمات و اصطلاحات مبهم و پیچیده استفاده کنید یعنی هنوز در درک آنها مشکل دارید و باید روی رفع این مشکل طبق مراحل قبلی کار کرد. در نهایت باید بتوانید کل مطالب مربوط به آن چند صفحه را با اعتماد به نفس و به زبانی ساده و روان و داستان گونه برای جمع خیالی رو به روی خود بیان کنید.
همچنین بخوانید:   تشخیص اینکه آیا شما فردی خسته کننده هستید

 

فاینمن Feynman

 

 

نیلوفر
نیلوفر
- دانشجوی روانشناسی بالینی و مترجم. - وظایف: مشارکت در ترجمه مقالات ماورایی و روانشناسی برای سایت - علایق: علوم ماورا و مراقبه، روانشناسی بالینی، فلسفه، روانشناسی عمومی، قانون جذب، شمنیسم، عرفان و ...
اشتراک
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین
Inline Feedbacks
View all comments
رفتن به نوار ابزار