قدرت تکرار در مورد شکل گیری باورها در ضمیر ناخودآگاهمان بی نظیر است. تکرار باعث ایجاد عادات می شود. همچنین بسیاری از عقاید مربوط به سبک زندگی در اثر تکرار جملاتی است که توسط والدین، معلمان و رسانه هاو کتاب ها انجام شده است و کم کم به باور تبدیل گشته است.
اگر از کودکی مدام به شما گفته شود که فردی بی لیاقت و کم هوش هستید در این صورت این جملات به خاطر تکرر در ادا شدن تبدیل به جملات تلقینی قدرتمند شده و در ضمیر ناخودآگاه شما وارد می شوند و بر عملکرد شما در زندگی تاثیر می گذارند.
این تکرار نه تنها شامل کلمات و جملات نمی شود بلکه تکرار یک فکر یا تصویر ذهنی در مغز هم همان اثرات را به دنبال دارد.
ضمیر ناخودآگاه انسان خلاق نیست و وظیفه ای هم در این مورد ندارد و اوج خلاقیت آن ترکیب چند چیز از قبل شناخته شده در ذهن است. ناخودآگاه ما حتی توانایی تمایز بین واقعیت و خیال را ندارد. هر فکری که مدام در ذهن شما بچرخد و یا تصویر ذهنی خاصی را به مدت طولانی مرور کنید می تواند باعث برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاهتان شود.
ضمیر ناخودآگاه شما افکار و جملات و تصاویر ذهنی که در مغز شما غالب است را جمع آوری و ذخیره کرده و آنها را الگو قرار می دهد. سپس در دنیای واقعی به دنبال شرایط و تجاربی می گردد که با این الگوهای ذهنی که خودتان با تکرار ایجاد و وارد ضمیر ناخودآگاه کرده اید تطابق داشته باشد.
به همین دلیل است که اگر مدام به فقر و شکست فکر کنید و از افکار غالب ذهن شما باشد همان چیز را در دنیای واقعی نیز پیدا می کنید.
پس این خودآگاه (و نه ناخودآگاه) ماست که برنامه ریز بوده و می تواند با برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه، آن را به سمت و سویی که خودمان در اثر تکرار یا تلقین در خود نهادینه کرده ایم ببرد. هر چیزی در تعارض با این تلقینات باشد توسط خودآگاه فیلتر شده و به ناخودآگاه نمی رسد. این بخش های فیلتر کننده، باورهایی هستند که خودمان در اثر تکرار و تلقین به ناخودآگاهمان وارد کرده ایم و همان ها به خودآگاه منتقل شده و مبنای قضاوت باورهای جدید می شود.
ناخودآگاه ما نمی تواند قضاوت کننده باشد و بین توانایی ها و ناتوانایی ما فرقی نمی بیند ولی این خودآگاه است که یک موقعیت را بر اساس اطلاعاتی که قبلا خودش در ناخودآگاه ذخیره کرده بررسی و ارزیابی می کند و مثلا ادعا می کند که ما در فلان چیز ناتوان هستیم و …
بنابراین این یک چرخه تکرار شونده است.
اگر با اصلاح جملات و تفکرات و تصورات ذهنی، محتوای خوبی وارد ضمیر ناخودآگاه کنیم در این صورت می توانیم اثرات مثبت آن را به طرز شگفت انگیزی در زندگی خود مشاهده کنیم.
پس به جای فکر کردن به چیزهای منفی و گوش کردن به جملات مخرب و کوبنده، خودتان را در جمع افرادی قرار دهید که الهام بخش شما باشند و با گفتن جملات مثبت به شما نیرو بدهند. افکار خود را نیز پالایش کرده و بخش اعظم اوقات خود را به فکر کردن و انجام چیزهای سازنده و خوب اختصاص دهید.