قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس آموزش وردپرس
تجربه ماورا
تجربه ماورا – خود برتر (نوشته هما)
تیر ۲۰, ۱۳۹۸
تجربه ماورا
تجربه ماورا – مشکلات اخلاقی و جن (نوشته محسن)
تیر ۲۲, ۱۳۹۸

رازهایی برای جلوگیری از مشاجره با افراد سرسخت

مشاجره

مشاجره

رازهایی برای جلوگیری از مشاجره با افراد سرسخت

مکالمه با شخصیت های سرسخت و لجباز معمولا ناامید کننده و خسته کننده است ولی می توان با استفاده از یک سری استراتژی ها، روابط خود را با این افراد بهبود بخشید.

منظور از شخصیت های سرسخت چیست؟

وقتی یک نفر را سرسخت می دانیم که دارای الگوهایی از تعاملات چالش برانگیز اجتماعی باشد. معمولا نیز این افراد دارای اختلالات شخصیتی همچون خودشیفتگی، شخصیت مرزی و … هستند. نحوه تفکر آنها غیر سالم و غیر منعطف بوده و عملکرد و رفتار آنها به نوعی است که باعث ایجاد مشکل و محدودیت هایی در روابط شخصی و اجتماعی می شود. زنان و مردانی که چنین مشکلاتی دارند معمولا از دوران نوجوانی یا سالهای اولیه جوانی، اختلالات شخصیتی که منجر به بروز این رفتارها می شود را پیدا کرده اند.

اگرچه عامل اصلی این اختلالات شخصیتی مشخص نیست ولی این افراد معمولا در سنین کم با والدین و افراد نزدیک و مهم خود مشکلاتی پیدا کرده اند که باعث شدت یافتن این اختلالات شده و یا نتوانسته اند محدودیت ها و کنترل کافی را بر روی شخصیت خود اعمال کنند تا این چنین آشفتگی پیدا نکند.

آیا افرادی که چنین شخصیت سختی دارند از اختلالات شخصیتی خود آگاه هستند؟ معمولا خیر. یک اختلال شخصیتی می تواند شخصیت انسان را توسط دفاع های روانی سخت محاصره کند. به همین علت این افراد، خودآگاهی کمی دارند و اگر مشکلی برای آنها پیش بیاید عوامل بیرونی را مقصر دانسته و دیگران را سرزنش می کنند.

چنین افرادی ظرفیت این را ندارند که مسئولیت کارهای خود را قبول کنند بنابراین داشتن روابط اجتماعی برای آنها سخت بوده و می تواند عواقب منفی داشته باشد.

هر چند که تعامل با آنها سخت است ولی می توان به نحوی با آنها تعامل کرد که موجب اضطراب بیهوده، ناامیدی و یا خشم شدید نشد. داشتن استراتژی برای خودداری از مشاجره با این افراد ضروری است.

همچنین بخوانید:   نقش هورمون مردانه در تعیین میزان جذابیت زنان

رازهایی برای جلوگیری از مشاجره با شخصیت های سخت

۱- یاد آوری یک نقل قول مهم

قبل از اینکه با چنین افرادی وارد مشاجره شوید این نقل قول را در ذهن خود به یاد آورید:

“هیچ وقت با کسی بحث نکن که به دروغ هایش باور دارد.”

بنابراین تعجب نکنید اگر فردی که با او صحبت می کنید نمی خواهد واقعیت را ببیند و یا رفتارهای پایه ای اجتماعی را نمی داند و یا احترام متقابل نمی گذارد.

کسی که شخصیتی سرسخت دارد حتی به خودش هم به روش های گوناگون دروغ می گوید. آنها ممکن است باورشان شده باشد که هیچگاه اشتباه نمی کنند و دیگران مقصر هستند. آنها شاید باور داشته باشند که مقصر دانستن دیگران و سرزنش آنها یک واکنش عادلانه است. همچنین تمایل دارند خودشان را محق و دیگران را ظالم بدانند. آنها فکر می کنند کارهایشان صحیح و منظم بوده و شایسته طرفداری شدن هستند.

وقتی جملات بالا را به ذهن بیاورید می فهمید که این افراد در چه حالت روانی سیر می کنند و از آنجا که از دریچه کاملا متفاوتی به قضایا نگاه می کنند بنابراین بحث کردن با آنها که دروغ های خود را حقیقت می دانند بی فایده است.

۲- قبول اینکه هیچ وقت نمی توانید در برابر آنها پیروز شوید

مردان و زنانی که دارای شخصیت های سرسخت هستند معمولا سالهاست که چنین رفتارهایی دارند. شخصیت آنها بر تمام جوانب زندگی آنها از مدرسه و کار گرفته تا روابط اجتماعی و … سایه انداخته است. جهان ذهنی این افراد خیلی دوستانه یا مطمئن نیست. آنها می توانند حالت رقابت جویانه یا حتی شکارچیانه داشته باشند. در رفتارهای آنها امواج خشم و حسادت هم موج می زند.

همچنین بخوانید:   درمان میدان فکری یا Thought Field Therapy چیست؟

آنها حتی اگر وارد اتاقی پر از افراد جدید شوند ابتدا بررسی می کنند ببینند چه کسی رقیب یا طعمه بالقوه آنها است و چه کسی آنها را دست کم می گیرد و یا کج فهمی در مورد آنها دارد. از آنجا که روابط اجتماعی این افراد دارای مشکلات شخصیتی آمیخته با ناامیدی و تنش است بنابراین آنها دیگران را نوعی تهدید و یا رقیب می بینند. پس نگاه آنها به روابط اجتماعی این است که قرار است نتیجه برد یا باخت به دست بیاورند.

این افراد معمولا احساس اشتباه بودن و یا نقص نمی کنند و دوست ندارند نقاط ضعف آنها توسط دیگران دیده شود بنابراین آنها هر تلاشی را انجام می دهند تا برنده باشند. شما هیچ وقت نمی توانید بر کسی پیروز شوید که کل اعتماد به نفس او بر پایه نتیجه یک مشاجره است بنابراین راه کار عاقلانه این است که از مشاجره عمیق با آنها خودداری کنید.

۳- یادآوری اینکه قدرت شما در توانایی آرام باقی ماندن است

اگر خونسردی خود را از دست دهید در این صورت چیزی که این افراد می خواهند را به آنها داده اید و در تله افتاده اید. آنها معمولا آگاهی این را ندارند که از لحاظ عاطفی چه چیزی بر آنها می گذرد ولی غالبا ناراحت بوده و در مود منفی به سر می برند. بنابراین ناآگاهانه سعی می کنند مردم اطراف خود را به همان احساس منفی فرو ببرند که خود دارند.

به محض اینکه شخصیت های سرسخت قصد داشتند با شما مشاجره کنند از یک تکنیک حواسپرتی ذهنی استفاده کنید.

برای مثال وقتی آنها قصد دارند شما را وارد احوالات منفی خود کنند در ذهن خود به یک لیست فکر کنید تا توجه شما از آنها قطع شود. برای مثال لیست تاریخ تولد دوستان و یا خرید هایی که لازم است انجام دهید را در ذهن مرور کنید.

همچنین بخوانید:   قدرت لبخند

در نهایت توجه داشته باشید که این افراد معمولا راهی را پیدا می کنند که سایرین را دچار ناامیدی و رنجش کنند و رفتار ثابت و اجتماعی ندارند. پس غیر واقع بینانه است اگر انتظار داشته باشید که همه اثرات منفی برخورد با این افراد را از خود دور کنید ولی با استفاده از راه کارهای گفته شده می توان میزان ناراحتی هایی که در نتیجه تعامل با این افراد حاصل می شود را کاهش داد.

 

 

مقالات مرتبط

نیلوفر
نیلوفر
- دانشجوی روانشناسی بالینی و مترجم. - وظایف: مشارکت در ترجمه مقالات ماورایی و روانشناسی برای سایت - علایق: علوم ماورا و مراقبه، روانشناسی بالینی، فلسفه، روانشناسی عمومی، قانون جذب، شمنیسم، عرفان و ...
اشتراک
اطلاع از
guest

2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین
Inline Feedbacks
View all comments
؟!!؟!؟!
مهمان
؟!!؟!؟!
4 سال قبل

سختیش زمانیه که اون فرد خیلی نزدیک باشه بهت..مثلن پدرت باشه..میتونید راهنمایی کنید که چجوری انرژی ای که همیشه توی این بحث ها از دست میدمو احیا کنم چون کاملن روی رفتار و شخصیتم اثر گذاشته و من بعد از این همه سال تازه میفهمم و نمیدونم از کجا شروع کنم و چجوری شرایطو برای ذهن و روانم تغییر بدم..من از وقتی که یادمه همیشه در برابر صحبت هاشون آروم میموندم و سکوت میکردم و اینو خیلی وقته قبول کردم که نمیشه پیروز شد تو بحث باهاشون… ولی هر دفعه بحثی پیش میاد انقدر حس ناجوری بهم دست میده که… بیشتر »

سینا تقی نژاد (مسئول روابط عمومی)
ادمین
Reply to  ؟!!؟!؟!

سلام
اگر آن فرد از نزدیکان شما باشد بله شرایط سخت تر است. من چون به علم مشاوره تخصصی و خانوادگی آگاهی ندارم به شما توصیه می کنم به یک مشاور خوب مراجعه کنید.

رفتن به نوار ابزار