قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس آموزش وردپرس

اختلال در درک زمان در طی هیپنوتیزم | کند یا تند کردن زمان در خلسه

اثر ذهن بر ماده
آزمایشاتی در زمینه اثر ذهن بر ماده
فروردین ۲۲, ۱۳۹۸
تجربه ماورا
تجربه ماورایی – غلط کردنی به اسم مصرف گل (نوشته میثم خان)
فروردین ۲۴, ۱۳۹۸

اختلال در درک زمان در طی هیپنوتیزم | کند یا تند کردن زمان در خلسه

هیپنوتیزم

هیپنوتیزم

اختلال در درک زمان در طی هیپنوتیزم | آشفتگی زمانی در خلسه

آیا می توان در حالت خلسه هیپنوتیک کاری کرد که چند ثانیه برای شما به اندازه چند ساعت بگذرد؟

طبق گفته آلبرت اینشتین زمان با سرعت های مختلفی برای هر کس قابل ادراک است. برخی افراد در هنگام تجربه نزدیک به مرگ، کل زندگی خود را در عرض چند ثانیه در برابر چشمانشان مشاهده کرده اند. همچنین محققانی در زمینه خواب و رویا به نتیجه رسیده اند که یک دقیقه رویا دیدن می تواند به اندازه چند ساعت برای فرد رویابیننده حس شود. همین حالت با هیپنوتیزم هم قابل انجام است و از محققان اصلی در این زمینه، میلتون اریکسون است که کتابی هم با شرح کامل این آزمایش ها و متدها به چاپ رسانده است.

 

هیپنوتیزم

 

برای مثال یکی از سوژه ها به حالت خلسه عمیق برده شده و از او خواسته شد کاری را در ذهن خود انجام دهند که یک ساعت طول می کشد ولی درحقیقت فقط ۱۰ ثانیه زمان داشت. بعد از ۱۰ ثانیه سوژه از هیپنوتیزم خارج شد ولی جزئیات دقیقی از فعالیت های ذهنی خود گفت که انگار واقعا یک ساعت تمام آنها را انجام داده است. زمانی که از او پرسیده شد که آیا پرش زمانی بین فعالیت های ذهنی آنها در حالت خلسه وجود داشته است پاسخ داد که سرعت فکر کردن او در هیپنوتیزم دقیقا مشابه حالت بیداری بوده و هیچ نوع عجله ای را حس نکرده است. در واقع اگر در آن زمان از یک تا ۳۶۰۰ ثانیه (معادل یک ساعت) پشت سر هم می شمرد واقعا این کار بدون هیچ اختلالی انجام می شد هر چند که در واقعیت فقط ۱۰ ثانیه در آن فضا بوده است.

همچنین بخوانید:   فایل صوتی خودهیپنوتیزم ترک عادات منفی (مطلب ویژه)

در آزمایش دیگر، یک مترونوم (دستگاهی که عقربه آن مثل ساعت با یک ریتم خاص حرکت می کند و هر بار صدا تولید می کند) با ۶۰ ضربه در دقیقه استفاده شد. هیپنوتیزور از سوژه خواست که احساس کند مترونوم با سرعت کمتری کار می کند. سوژه هر چه قدر در حالت خلسه فرو می رفت و تحت تاثیر تلقین قرار می گرفت حس می کرد مترونوم واقعا کند شده است. فرقی ندارد چه چیزی در برابر سوژه باشد. ممکن است بخواهید که به یک انسان که در حال پیاده روی عادی است نگاه کند. می توان در او این توهم را ایجاد کرد که فرد در حال پیاده روی به حالت کند و اسلو موشن حرکت می کند و گام های بسیاری آهسته ای از دید او برمی دارد.

 

مترونوم

مترونوم

 

این حالت با نوعی از کینزی که در آن دستکاری در زمان رخ می دهد فرق دارد. در حالت ایجاد اختلال در درک زمان در طی هیپنوتیزم، زمان در دنیای واقعی هیچ تغییری نمی کند بلکه درک زمان در ذهن فردی که هیپنوتیزم شده است فرق می کند.

روش آهسته کردن زمان در طی خلسه توسط خودتان

اگر می خواهید خودتان آزمایشی مشابه بالا را انجام دهید و زمان را از دید خود کند کنید می توانید مراحل ساده زیر را انجام دهید. هر چه قدر قدرت تلقین پذیری و خود هیپنوتیزم شما بالاتر باشد زودتر نتیجه می گیرید.

قدم اول: یک ساعت شماطه دار که صدای تیک تیک آن به وضوح شنیده می شود را کنار تخت خود قرار دهید و دراز بکشید.

قدم دوم: به هر روشی مایل بودید خود هیپنوتیزم را انجام دهید.

قدم سوم: وقتی هیپنوتیزم شدید به یاد موقعیتی بیفتید که در آن زمان برای شما خیلی زود گذشته است. ممکن است هنگام مکالمه با یکی از عزیزانتان باشد. چه حسی در آن لحظه داشته اید؟ همچنین به یاد زمانی بیفتید که زمان خیلی دیر برای شما گذشته است. مثلا زمانی که در مطب دکتر در صندلی انتظار نشسته بوده اید.

همچنین بخوانید:   خطرات هیپنوتیزم دسته جمعی

قدم چهارم: خوتان را ریلکس تر کنید و احساس کنید ضربان قلب شما با تیک تیک ساعت هماهنگ شده و ۶۰ بار در دقیقه می زند. به ساعت گوش کرده و نفس های عمیق و راحت بکشید.

قدم پنجم: حالا به خود تلقین کنید که فعالیت های ذهنی شما آهسته شده و زمان هم انگار آهسته و آهسته تر می گذرد. درست مثل زمانی که در دنیای واقعی زمان دیر می گذشته است. به خود نگویید که زمان آهسته شده چون ناخودآگاه شما چنین چیزی را باور نمی کند بلکه حتما از لفظ “انگار” زمان آهسته تر شده استفاده کنید و این جملات را چندین بار در ذهن خود مرور کرده و عمیق بپذیرید.
می توانید پس از آن از تلقینات زیر استفاده کنید:

– فاصله زمانی بین هر تیک تیک ساعت بیشتر و بیشتر می شود.
– من ریلکس و ریلکس تر می شوم و زمان بسیاری دارم. انگار زمان تمام دنیا برای من است.
– زمانی نسبی است.
– گذر زمان انگار کندتر و کندتر می شود.
– هر تیک تیک ساعت نسبت به قبلی با فاصله طولانی تری شنیده می شود.

جملات تقلینی بالا را به قدری ادامه دهید تا احساس کنید که فاصله بین هر تیک تیک ساعت بین ۲ تا ۴ دقیقه شده است و نه یک ثانیه.

پس از آن می توانید به هر سناریوی لذت بخش یا درمانی که دوست دارید فکر کنید و از زمان زیادی که در اختیار شما است استفاده کنید.

قدم پنجم: قبل از آنکه بخواهید از هیپنوتیزم خارج شوید به خودتان یک تلقین بعد هیپنوتیزمی کنید که از این به بعد راحت تر و سریع تر وارد این حالت از خلسه می شوید. سپس در انتها تلقین کنید که زمان به حالت عادی خود برمی گردد و کم کم بیدار می شوید.

همچنین بخوانید:   یادآوری زبان کودکی توسط هیپنوتیزم بازگشت به گذشته

از کاربردهای مهم این حالت در هیپنوتیزم استفاده آن برای کسانی است که سفرهای هوایی دارند. آنها می توانند درک خود از زمان را هنگام پرواز طوری تغییر دهند که تغییرات ساعت محلی بین مقصد و مبدا باعث به هم خوردن خواب آنها نشود و به قدر کافی در هواپیما استراحت کنند.

 

 

نیلوفر
نیلوفر
- دانشجوی روانشناسی بالینی و مترجم. - وظایف: مشارکت در ترجمه مقالات ماورایی و روانشناسی برای سایت - علایق: علوم ماورا و مراقبه، روانشناسی بالینی، فلسفه، روانشناسی عمومی، قانون جذب، شمنیسم، عرفان و ...
اشتراک
اطلاع از
guest

4 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین
Inline Feedbacks
View all comments
Amir
مهمان
Amir
5 سال قبل

میشه از این حالت توی درس خوندن استفاده کرد ؟

علی خانی (مشاور سایت)
ادمین
Reply to  Amir

با سلام. اطلاع ندارم.

darkwizard
مهمان
darkwizard
4 سال قبل

واقعا خوب بود.اگگر میشه راه حل های دیگش رو هم بزارید.

سینا تقی نژاد (مسئول روابط عمومی)
ادمین
Reply to  darkwizard

سلام
یک نوع کینزی هم دارد این موضوع که خیلی سخت است و قبلا در سایت بود ولی پاک شد.

رفتن به نوار ابزار